skip navigation

YourBigPic

te zien op: yourbigpic.com 

De Britse startende onderneming YourBigPic ontwikkelt een toolkit om veranderingen binnen een organisatie in goede banen te leiden. Bij het bouwen van hun nieuwe website kwamen ze twee technische problemen tegen waar ze zelf niet uit kwamen. Een puur cosmetisch probleem, en een probleem dat de lancering van de site tegen hield. Ik ontwikkelde voor hen extensies die 'als tovenarij' deze problemen voor hen oplosten.

Naadloze Integratie

Aangezien ze zelf in Oxygen Builder hun website willen kunnen blijven bouwen en bijhouden, was het van vitaal belang dat mijn extensies ook echt naadloos in hun manier van werken pasten. Idealiter zorgt mijn code er ongezien en ongemerkt voor dat 'het gewoon werkt'.

Ik voerde met hen een korte probleem analyse uit en kwam zoveel mogelijk over hun werkwijze te weten.

Probleem / Oplossing

Ik maakte in beide gevallen eerst een 'proof of concept'. Een ruwe versie van Javascript of PHP code die demonstreert dat de probleemanalyse correct is en de voorgestelde oplossing werkt.

Maar met een draad onder stroom zetten heb je nog geen gloeilamp. De code moet nog gebruiksklaar worden gemaakt, wat hier betekent: onzichtbaar.

Met een draad onder stroom zetten heb je nog geen gloeilamp

Op de nieuwe site zijn tekst-animaties te zien die voor de webredactie heel eenvoudig zijn om aan te brengen, dankzij een extensie die ik maakt die de javascript rough-annotations library voor hen in Oxygen onder de vingertoppen bracht.

Ook ontwikkelde ik een PHP extensie voor hen die hen hielp de inhoud van hun website te laten zien op de manier die ze wilden en die met de bestaande software niet wilde lukken.

Terugkerende Samenwerking

Bij YourBigPic blijf ik in de externe schil betrokken als probleemoplosser. Het bedrijf heeft grote plannen aan het maken en ik ben er trots op daar deel van uit te mogen maken.

Wat ik deed